samen spelen is samen leven

In Nederland zijn er nog altijd veel drempels waardoor kinderen en jongeren met een beperking niet aan de gewone samenleving kunnen meedoen. De meeste kinderen met een beperking gaan naar aparte scholen of gaan helemaal niet naar school. Op het gebied van vrije tijdsbesteding zijn de mogelijkheden voor deze groep nog beperkter. De speeltuin in de buurt is voor hen vaak niet toegankelijk en bij een groot deel van de overige vrijetijdsvoorzieningen is er voor hen geen ruimte.

In het prachtige Sonsbeeckpark te Breda, gaan we een natuurlijke speelplek realiseren waar kinderen met en zonder beperking kunnen samen spelen! We creëren een plek waar alle kinderen worden gezien als autonome personen, met zijn/haar eigen mogelijkheden en beperkingen.

Samen met I am Sonsbeeck, gemeente Breda en KrachtigBuiten zijn we de afgelopen maanden volop bezig geweest met de ontwikkeling van deze speelplek.

Er zijn ideeën uitgewisseld met de buurt, doelgroepen en experts. Er is overlegd en geschetst, om zo stap voor stap te werken naar een prachtig ontwerp.

De speelplek die wij willen realiseren is speciaal ontworpen zodat kinderen met (lichamelijk en/of geestelijk) en zonder beperking kunnen samenspelen. Er komen onder meer snoezelplekjes, konijnen, een groene heuvel met glijbaan, een kleine belevingsroute, moestuinen, geurbomen en een zandwatertafel . Aansluitend zal de Gemeente Breda een ervaringspad met praatpalen rond de bestaande klimtoren, een vogelnestschommel, een klim- en klauterroute en een rolstoelwip plaatsen.